recept: Sajtos sonkás karfiol, Kifőzde
Sajtos sonkás karfiol
(Sonkás kelvirág csőben sütve)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej karfiol,
20-25 dkg füstölt comb,
5 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg edami sajt,
2 dl tejföl,




A megtisztított karfiolt rózsáira szétszedjük, megmossuk, majd sós vízben majdnem puhára főzzük. Amikor ez megvan, leszűrjük, kicsit hagyjuk leszáradni.
Közben a sonkát gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a sajtot megreszeljük.
A leszárított karfiolrózsákat bőven kivajazott tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a kockákra vágott füstölt húst, a tejföllel leterítjük. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, a tetejére prézlit (zsemlemorzsát) hintünk, és a kiolvasztott vajjal meglocsoljuk.
Kb. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Ínyencek a tejföl helyett gratin mártást használjanak, az eredeti recept ezt ajánlja.
Ha a sonkát ´kifelejtjük´, a vegák is örülhetnek a finom ételnek.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gratin mártás

Forrás: Régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.05.25. Utoljára frissítve: 2010.05.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:10:05 - 1.65)
Hozzászólások:

Sancho (2010-08-28 10:57:00):
Darálthússal, rétegesen is nagyon finom, a darálthúst negbolonditom egy kevés bazalikommal.

Kifőzdés (2010-08-28 12:49:00):
Nagy zsugás vagy te, Sancho! :-)

Megjegyzés a recepthez