Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1 fej karfiol, 20-25 dkg füstölt comb, 5 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg edami sajt, 2 dl tejföl, só |
A megtisztított karfiolt rózsáira szétszedjük, megmossuk, majd sós vízben majdnem puhára főzzük. Amikor ez megvan, leszűrjük, kicsit hagyjuk leszáradni. Közben a sonkát gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a sajtot megreszeljük. A leszárított karfiolrózsákat bőven kivajazott tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a kockákra vágott füstölt húst, a tejföllel leterítjük. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, a tetejére prézlit (zsemlemorzsát) hintünk, és a kiolvasztott vajjal meglocsoljuk. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ínyencek a tejföl helyett gratin mártást használjanak, az eredeti recept ezt ajánlja. Ha a sonkát ´kifelejtjük´, a vegák is örülhetnek a finom ételnek. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Darálthússal, rétegesen is nagyon finom, a darálthúst negbolonditom egy kevés bazalikommal.
Nagy zsugás vagy te, Sancho! :-)